Vereniging

Vereniging

dag-4-1-web-1024x575
dag-3-4-web
dag-3-1-web
dag-3-3-web
dag-2-7-web
dag-2-6-web
dag-2-4-web
dag-2-3-web
PlayPause
previous arrow
next arrow

PSV ’t Haskelân

De ponyclub, rijvereniging & menvereniging beschikt over een prachtige rijhal aan de Kadyk 23a in St.Johannesga. De overdekte rijhal is verdeeld in een 20 x 40m bak, een 20 x 30m bak en een kantine. Beiden bakken zijn gescheiden door een verplaatsbare bakrand waardoor tijdens wedstrijden een 60 x 20m wedstrijdbaan gecreëerd kan worden. Op het buitenterrein bevindt zich een rijbak van 40 x 90m.
Manege ’t Haske is in het bezit van het Veiligheidscertificaat voor hippische accommodaties. Klik op Historie

Bestuursleden

Voorzitter: Henk de Wolff  – Rotstergaast
Vice-voorzitter: Agnes Groen-Huitema – Sintjohannesga
Secretariaat: Dianne Akkerman Bruinsma – Rotsterhaule
Penningmeester: Marco Alberts – Rotstergaast
Vrijwilligerscoördinator: Ineke Eefting – Rohel

Algemeen secretariaat: Dianne Akkerman Bruinsma
Tel: 06-13742298
info@hethaske.nl
PSV ’t Haskelân

Beschikbaarheid binnenbak

De binnen- en buitenbak zijn in principe altijd beschikbaar om vrij te rijden. Ook tijdens de verenigingslessen is er ruimte om vrij te rijden. Hier zijn echter één uitzondering op. Iedere dag om 13.00 uur is de bak gereserveerd voor onderhoud (sproeien/slepen). Tijdens dit tijdstip heeft de vrijwilliger die de bak onderhoud voorrang op de amazones/ruiters. De amazones/ruiters moeten dan ruimte maken zodat de bak gesleept en/of  gesproeid kan worden.
Tijdens de onderhoud kan wél gebruik gemaakt worden van de buitenbak.

Vrij rijden tijden voor de menners:

* maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend vóór 9.00 uur
* woensdagavond tijdens de men-lessen van 19.30 – 20.30 uur
* zaterdag 16.00 – 18.00 uur
* zondag na 19.00 uur

Uit veiligheidsoverwegingen willen wij liever geen ruiters/amazones en menners bij elkaar in de zelfde rijbak. Dat betekent dat ruiters/amazones op eigen risico in de kleine binnenbak kunnen rijden als er een menner in de grote binnenbak rijdt. Mocht het tot problemen leiden, dan hebben de menners op bovenstaande vrij rijden tijden voorrang op de ruiters/amazones. Mocht het buiten deze tijden tot problemen leiden dan hebben de ruiters/amazones voorrang.

Lidmaatschap

Je kunt per kwartaal lid worden van onze vereniging. Afhankelijk van de aanmeldingsdatum wordt het begin van het kwartaal of het volgende kwartaal als begindatum gekozen. Als voor het volgende kwartaal gekozen wordt, dan kun je nog niet direct gebruikmaken van de lessen en accommodatie van de vereniging. Als je kiest voor het begin van het kwartaal kun je (vaak) direct gebruikmaken van de lessen en accommodatie van de vereniging.

De vereniging kent meerdere soorten lidmaatschappen. Deze zijn onafhankelijk van de discipline waarin gereden wordt (dressuur, springen, mennen)
Elk lidmaatschap heeft een variant “met vrijwilligerswerk” en “zonder vrijwilligerswerk”.

Vol-lidmaatschap: lidmaatschap inclusief lessen en onbeperkt gebruik van de accommodatie.

Bak-lidmaatschap: lidmaatschap exclusief lessen, maar mét onbeperkt gebruik van de accommodatie (n.v.t. voor menners).

Administratief lidmaatschap: exclusief lessen, exclusief gebruik van de accommodatie en exclusief vrijwilligerswerk. Bij dit lidmaatschap mag je wel meedoen met onderlinge wedstrijden en activiteiten.

Bij vol-lidmaatschap en bak-lidmaatschap kun je kiezen “met vrijwilligerswerk” en “zonder vrijwilligerswerk”. Hier zit een ander prijskaartje aan. Omdat de vereniging het belangrijk vindt dat leden betrokken zijn bij de club worden leden met een lidmaatschap “met vrijwilligerswerk” beloond met een goedkoper lidmaatschap.

Vrijwilligerswerk

Het vrijwilligerswerk wat van de leden gevraagd wordt bestaat uit ongeveer 3 x per jaar een kantinedienst, ongeveer 3 x per jaar een schoonmaakdienst en helpen bij de diverse activiteiten van de vereniging, zoals (onderlinge)wedstrijden, oefenparcoursen en andere activiteiten.

Pony-lessen voor (jonge) kinderen

Vanaf 6 jaar ben je met je eigen pony welkom in de pony-les op maandag.
We gaan er dan wel vanuit dat je de aller eerste beginselen van het ponyrijden al onder de knie hebt.
Er zijn allround pony-lessen op maandagavond.

Contributie 2022 per kwartaal

Met vrijwilligerswerk Zonder vrijwilligerswerk
Vol-lidmaatschap paarden € 75,00 €115,00
Bak-lidmaatschap paarden € 45,00 € 85,00
Vol-lidmaatschap pony’s € 65,00 € 105,00
Bak-lidmaatschap pony’s € 45,00 € 85,00
Vollidmaatschap mennen € 75,00 € 115,00
Administratief lid pa/po/mennen n.v.t. € 25,00

Naast de contributie brengt de vereniging 1 x per jaar (eerste kwartaal) de KNHS kosten in rekening. Dit is voor 2022 € 26,25. Deze kosten draagt de vereniging af aan de KNHS (Hypische Bond).

Wijzigingen lidmaatschap

Afmelden lidmaatschap:
In eerste instantie word je lid voor een jaar. Na dit jaar kun je je schriftelijk, minimaal 1 maand voor het einde van het kwartaal, afmelden als lid. Al (eventueel) ingedeelde kantine- en schoonmaakdiensten behoort men alsnog te draaien.

Verandering van soort lidmaatschap
Minimaal 1 maand voor het einde van het kwartaal schriftelijk doorgeven aan het algemeen secretariaat van de vereniging.
Wisselen van soort lidmaatschap is maximaal 1 keer per kalenderjaar mogelijk!! Dat betekent dat in het eerste jaar van lidmaatschap niet gewisseld kan worden. Denk dus goed na welk lidmaatschap je kiest.

Rustend lid
In verband met zwangerschap kan een vollid of baklid voor de periode van maximaal 1 jaar haar lidmaatschap omzetten in rustend lid.
Gedurende dat jaar hoeft er geen contributie betaald te worden.

Donateur
Onze vereniging wordt gesteund door een grote groep donateurs.
U kunt al donateur worden vanaf € 20,00 per jaar.
Als donateur houdt de vereniging u op de hoogte van het reilen en zeilen van de ponyclub en rijvereniging. Dit gebeurd door uitnodigingen voor Algemene Ledenvergaderingen en activiteiten zoals een barbecue en de oudjaar-receptie.

Wachtlijst

Op het moment zijn er geen wachtlijsten.

Voor meer informatie over het lidmaatschap van PSV ’t Haskelân kunt u mailen met:

Algemeen Secretariaat:

Dianne Akkerman Bruinsma
Tel. 06-13742298
info@hethaske.nl